Lees hier de blogs van Dordt-Recht 

 • 19/02/2020 0 Opmerkingen
  Wat u moet weten over het zwijgrecht

  Als u wordt verdacht van een misdrijf heeft u het recht om te zwijgen. U bent namelijk niet verplicht om mee te werken aan uw eigen veroordeling. Weigeren om een verklaring af te leggen kan echter wel juridische gevolgen hebben. Het is daarom essentieel om de juiste verdedigingsstrategie te kiezen. Hier leggen we alvast uit in welke gevallen gebruikmaken van uw zwijgrecht een goed idee kan zijn en welke risico’s het ook met zich mee kan brengen.

  Lees meer
 • 22/01/2020 0 Opmerkingen
  Wet Arbeidsmarkt in Balans: wat houdt dit in?

  Als werkgever of werknemer gaat u vanaf 1 januari 2020 te maken krijgen met nieuwe regels omtrent ontslag en arbeidscontracten. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze nieuwe regels in het arbeidsrecht, zodat u zich hier tijdig op kunt voorbereiden. Lees verder om te ontdekken welke veranderingen de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich meebrengt en wat deze voor u zullen betekenen.

  Lees meer
 • 31/12/2019 0 Opmerkingen
  De nieuwe wet partneralimentatie

  Een (echt)scheiding is niet alleen emotioneel erg zwaar, maar kan ook grote financiële gevolgen hebben. Als u een hoger inkomen heeft dan uw partner, heeft u ook na de scheiding een onderhoudsplicht en zult u partneralimentatie moeten betalen. Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe wet partneralimentatie in. Dit betekent dat de kans bijzonder groot is dat u met de nieuwe regels te maken gaat krijgen. Lees verder voor meer informatie over de nieuwe regels wat betreft partneralimentatie en wat deze voor uw scheiding zullen betekenen.

  Lees meer