De kosten van Dordt|Recht Advocaten

Dordt|Recht Advocaten is een kostenmaatschap van een besloten vennootschap en twee eenmanszaken. De deelnemers in deze kostenmaatschap zijn:

  • Advocatenkantoor Hoogerwerf BV,
  • Advocatenkantoor Dill en
  • Advocatenkantoor Kessel 

welke elk voor eigen rekening en risico praktijk voeren. De kostenmaatschap is geen vennootschap als omschreven in Boek 2, titel 5 van het Burgerlijk Wetboek.

Maatschap / MatenKVK-nummer
Dordt|Recht Advocaten63426110
Advocatenkantoor

Hoogerwerf BV

24426670
Advocatenkantoor

Kessel

63358743
Advocatenkantoor

Dill

56285922
  

Duidelijk over de kosten

De inzet van een advocaat kost geld; daarover zijn we graag duidelijk. Afhankelijk van het specialisme gelden er uurtarieven vanaf € 215,- tot € 305,- exclusief btw. Overleg met uw advocaat over het voor u geldende uurtarief.


Voor ondernemers is het ook mogelijk om te kiezen voor een abonnementsvorm: voor een vast bedrag per maand kunt u beroep doen op uw advocaat.
In sommige gevallen worden de advocaatkosten vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering, zoals Arag, DAS of Achmea. Wij raden u aan om dit na te vragen, want dat kan u veel geld schelen. Zeker als er sprake is van een procedure heeft u bij een rechtsbijstandsverzekering het recht om uw eigen advocaat te kiezen.


Voor bepaalde zaken is het mogelijk om door de overheid gefinancierde rechtsbijstand aan te vragen (de zogenoemde toevoeging). Of u in aanmerking komt voor een toevoeging, hangt af van uw inkomen en vermogen. Dit wordt beoordeeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Meer informatie kunt u nalezen op de site www.rechtsbijstand.nl of navragen bij uw advocaat. Het is belangrijk om te weten dat de overheid een vast bedrag per type zaak betaalt ongeacht het aantal uren dat de advocaat aan uw zaak besteedt.

Neem contact op met Dordt|Recht Advocaten