Mr. Maaike Hoogerwerf

Maaike Hoogerwerf (mghoogerwerf@dordt-recht.nl) heeft zich binnen het familierecht gespecialiseerd in zaken rond gezag, omgang en afstamming. Ook behandelt zij jeugdbeschermingszaken zoals ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen.

Buiten het recht ligt Maaike’s passie bij improvisatietheater en muziek. Zij zingt, speelt piano en staat graag zonder script op het toneel.

Als advocaat-familiemediator is Maaike lid van de vFAS (de Vereniging van Familierecht Advocaten- en Scheidingsbemiddelaars). Als MfN-registermediator begeleidt zij mensen naar een scheiding in harmonie met oog voor de positie van de kinderen. Als jeugdrechtadvocaat is ze lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten). 

Maaike Hoogerwerf wordt door rechtbanken regelmatig benoemd tot bijzondere curator.

 

Daarnaast behandelt zij zaken op het gebied van de W.V.G.G.Z (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg). Dit betreft verplichte psychiatrische zorg.

Maaike Hoogerwerf is enerzijds een advocaat die vurig kan pleiten en anderzijds een kundig mediator met oog voor menselijke verhoudingen. In beide functies komt haar improvisatietalent goed van pas.

Maak een afspraak met Maaike Hoogerwerf

*Verplicht