Corona virus

De omgangsregeling en het coronavirus

Het nieuwe coronavirus en de daarbij behorende maatregelen hebben veel invloed op uw dagelijks leven. Met het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en weinig tijd binnen een ander huishouden door te brengen, vragen veel ouders zich af wat de maatregelen betekenen voor de omgangsregeling met hun kind(eren). De advocaten van Dordt|Recht staan ouders in Dordrecht en omgeving bij met advies en rechtsbijstand. Wij geven u dan ook graag antwoord op uw vragen over de maatregelen rond het coronavirus en uw zorgregeling.

Hebben de maatregelen omtrent het coronavirus invloed op de zorgregeling?


In principe niet. Ook binnen de huidige maatregelen van het kabinet moet u allebei de omgangsregeling blijven nakomen. Uw kind en de andere ouder hebben recht op contact met elkaar, en daar is ook met de strengste maatregelen omtrent het coronavirus tot nog toe geen verandering in gekomen. U mag de zorgregeling dus niet opschorten of zonder overleg aanpassen. Hierop zijn twee uitzonderingen mogelijk:

• Als iemand in het huishouden symptomen heeft
Volgens de huidige maatregelen moet iedereen in het huishouden thuis blijven als een van de personen in het huidhouden symptomen van Covid-19 heeft: kuchen, hoesten en andere verkoudheidssymptomen in combinatie met koorts. In dit geval moet u de omgangsregeling dus pauzeren, maar u moet dit altijd beslissen in overleg met de andere ouder. Communicatie blijft essentieel!

• In geval van een totale lockdown
Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de maatregelen in de nabije toekomst weer aangescherpt worden. In dat geval is het mogelijk dat uw kind op zijn of haar hoofdverblijfplaats of bij de ouder waar hij of zij op dat moment is moet blijven. Het kan ook zijn dat er ook bij een totale lockdown een uitzondering gemaakt wordt voor de zorgregeling. Niemand kan dat op dit moment voorspellen, maar de advocaten van Dordt|Recht zullen u hier zoveel mogelijk van op de hoogte blijven houden.

Mogen wij de zorgregeling wijzigen?

In overleg met de andere ouder mag u de zorgregeling (tijdelijk) wijzigen, maar u mag dit nooit eenzijdig beslissen. Een goede reden om een wijziging in de omgangsregeling te maken is bijvoorbeeld de situatie dat een van beide ouders niet thuis kan werken, waardoor het handig is als uw kind meer tijd doorbrengt bij de andere ouder. Zeker in het geval dat een van de ouders een vitaal beroep heeft is dit aan te raden. Dit kan uitsluitend in overleg met de andere ouder worden afgesproken.

Heeft u vragen over de coronavirusmaatregelen en uw omgangsregeling, of wilt u uw zorgregeling bespreken met een advocaat in regio Dordrecht? Neem dan gerust contact op met Dordt|Recht.

0
Feed

Schrijf een reactie