Wij staan u bij met gespecialiseerde rechtshulp

Maak kennis met het team van Dordt|Recht. Onze advocaten werken nauwkeurig samen met de secretaresses en de administratieve ondersteuning. Door deze samenwerking zijn wij in staat uw zaak efficiënt te behandelen. Wij stellen ons graag aan u voor.

De advocaten van Dordt|Recht

Mr. M.G. Hoogerwerf

Mr. M.G. Hoogerwerf

Maaike Hoogerwerf studeerde strafrecht en privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 14 april 1987 werkt zij als advocaat. Zij is als advocaat-familiemediator lid van de vFAS (de Vereniging van Familierecht Advocaten en -Scheidingsbemiddelaars). Binnen het familierecht heeft zij zich gespecialiseerd in gezag, omgang en afstamming. 


Mr. Hoogerwerf is secretaris van de Rotterdamse Vereniging van BOPZ advocaten.


Maaike Hoogerwerf is registermediator bij de Mediatorsfederatie Nederland. Bovendien is zij lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten


Haar praktijk bestaat volledig uit zaken op het gebied van personen- en familierecht, jeugdrecht en BOPZ-zaken (Wet bijzondere opnames psychiatrisch ziekenhuizen).


Maaike Hoogerwerf is enerzijds een advocaat die vurig kan pleiten en anderzijds een kundig mediator met oog voor menselijke verhoudingen. In beide functies komt haar persoonlijke passie voor improvisatietheater goed van pas.

Mr. M.R. Dill

Mr. M.R. Dill

Michael Dill studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij werkte een jaar bij een deurwaarderskantoor in Rotterdam en werkt sinds 1994 als advocaat. Sinds oktober 2012 is hij verbonden aan ons kantoor, waar hij zich heeft gespecialiseerd in algemeen civiel recht (arbeidsrecht, schadezaken, huurzaken, verbintenissenrecht). Ook behandelt hij (jeugd-)strafzaken.

Hij heeft ruime ervaring met het voeren van procedures en denkt en werkt zeer oplossingsgericht. Hij staat zowel particulieren als ondernemers bij in woord en daad. Michael Dill is een enthousiast voetballer en een uitstekende verdediger, zowel op het sportveld als in de rechtszaal.

Mr. T.S. Kessel

Mr. T.S. Kessel

Ton Kessel studeerde strafrecht aan de Universiteit Leiden en is advocaat sinds februari 1999. Op 1 mei 2004 ruilde hij het arrondissement 's-Hertogenbosch in voor Dordrecht om bij Hoogerwerf & van den Oudenaller te gaan werken. Zijn praktijk bestaat uit strafzaken en BOPZ-zaken (Wet bijzondere opnames psychiatrisch ziekenhuizen).

In december 2008 heeft hij de opleiding Specialisatie Strafrecht afgerond, verzorgd in samenwerking met het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Ton Kessel is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten NVSA, de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (VPAN) en de Rotterdamse Vereniging BOPZ Advocaten (RVBA).

Mr. Erica (W.H.) Benard

Mr. Erica (W.H.) Benard

Erica Benard heeft haar studie Nederlands Recht in 2004 afgerond. Vanaf februari 2005 werkt zij als advocaat. Eerder was zij onder meer medisch maatschappelijk werker. Zij is gespecialiseerd op het gebied van erfrecht en personen- en familierecht. Per 1 september 2017 is zij aan ons kantoor verbonden.
Erica Benard is lid van de specialistenverenigingen VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland) en vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators). Tevens is zij registermediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Erica is deskundig en betrokken. Zij heeft scherp zicht op juridische mogelijkheden en oog voor ‘de menselijke maat’.

Naast haar werk vervult Erica bestuurlijke functies, onder andere in de Raad van Toezicht van een onderwijsorganisatie. Daarnaast is zij actief in haar kerkelijke gemeente. Verder zingt zij graag klassieke muziek.

Afstemmen met cliënten, pleiten in de rechtszaal en zingen in haar kamerkoor – Erica doet het met gevoel voor de juiste toon.

Ons veelzijdige en betrokken secretariaat